mandag 8. august 2016

Sensommer og oppussingstid

Hei og god mandag😊

Da er fellesferien over her oppe i nord, og vi går den beste årstiden i møte for mange  av  oss interiørelskere... De neste månedene frem til jul blir ofte brukt til å ta tak i nye prosjekter. I dag skal du få tips om hvilket gulv du bør legge i barnerommet....

Gulvet på barnerommet skal ha mange funksjoner. Det skal fungere som lekeplass og sofa på samme tid. Her skal både fargestifter, harde leker og kalde føtter trives. Derfor stiller vi høye krav til barneromsgulvet.

– Når du skal velge gulv til barnerommet er det særlig viktig å tenke på at barn oppholder seg mye på gulvet. De sitter og leker mye der, og da bør det jo være komfortabelt og lunt, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no.

Viktige egenskaper

Dette bør du se etter når du skal velge gulv til det yngste familiemedlemmet:

 • Gulvet bør være varmt og komfortabelt, og gjerne ha gode akustiske egenskaper.
 • Det må tåle en støyt. Lekebiler og fargestifter utfordrer gulvet hver dag. Derfor er det viktig at det er slitesterkt og enkelt å rengjøre.
 • Gulvet bør bidra til et godt inneklima.
 • Det kan med fordel ha muligheter for et lekent og kreativt design.
 • De beste gulvene

  Kork, vinylbelegg, linoleum og teppe er blant de beste alternativene til minstemann. De har ulike egenskaper, så hva du bør gå for avhenger av hvilke egenskaper du setter høyest.

  1. Komfortabel kork

  Et korkgulv er varmt og komfortabelt å krabbe på. Det er mykt og godt for små barneføtter. I tillegg har det gode akustiske egenskaper og er lyddempende. Kork er også sklisikkert, og materialet er støtdempende og elastisk, noe som kommer godt med når harde leker bankes i gulvet.

  2. Robust vinyl

  Om det viktigste er at gulvet er slitesterkt og enkelt å rengjøre, er vinyl et godt alternativ. Gulvet tåler både fargestifter og lekebiler. Boligvinyl er også mykt å gå på og demper trinnlyder. Dette kan være en stor fordel når barnerommet brukes som lekeplass.

  3. Leken linoleum

  På barnerom er det lov til å skeie ut på gulvet. Har du lyst på et gulv med et lekent utseende, som i tillegg er slitesterkt, lettstelt og miljøvennlig, kan klikklinoleum være et godt valg. Det er nemlig enkelt å skape et personlig gulv og lage et lekent design. I tillegg er det varmt å gå og krabbe på.

  4. Lunt teppe

  Hvis komforten er det viktigste, bør du vurdere vegg-til-vegg-teppe. Det er lunt, og godt å sitte og leke på. En smart løsning til barnerommet er teppefliser – det er enkelt å legge, og du kan leke med designet. De fleste teppefliser er også svært slitesterke og enkle å vedlikeholde – og søles det på én flis, er det enkelt å ta den ut for å rense eller bytte ut flisen det gjelder.

  Håper dette interiørtipset kan være med på å gjøre det lettere å plukke ut riktig gulv til barne/lekerommet😊😊

  Følg oss gjerne her på bloggen så kommer det mere tips fremover om oppussing mm...

  Ta gjerne en titt i vår nettbutikk www.interiorgalleriet.net for å følge med på alle nyhetene som er på tur inn der nå.

  Dette er noe av det som Riviera kommer med nå😊😊 Vi gleder oss...
  Ha en fortsatt fin dag😊😊

  Hilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar