søndag 14. august 2016

Spennende uke...

God Mandag...

Håper dere har hatt en superfin helg, og koset dere masse.
Har hatt besøk i helga av familie, og det har vært fint., men nå er det mandag og da er det bare å glede seg til alle nyhetene som kommer inn denne uken.

Dagens tips går på stoffer man bør velge når man skal investere i nye slitemøbler som sofa, spisestuestoler mm...

Seks gode grunner for å velge velur (tips fra Ifi), og som passer fint inn til trenden i høst.

Velur er et tekstil med en litt pusete myk overflate og ligner fløyel. Det egner seg svært godt både til møbler og gardiner. Innen klesmote er det andre varianter som ligner, også de på full fart inn igjen – for eksempel som slengbukser.

Vi vil ha det mykt og lunt

Ifølge trendforskere er dragningen vår mot stoffer med myk og lun overflate et av mange symptomer på at vi søker mot mykere verdier, trygghet, lunhet og fellesskap. Vi henter inspirasjon både i naturen og historien – velur tilhører historien. Dette er en gammel vevteknikk, og tekstiler laget på denne måten har stått uslitelige i finstuer opp gjennom flere generasjoner. Da het det plysjmøbler.

Nå kler vi store moderne sofaer i stoffet, og innbyr venner og familie til å krype oppi sammen med oss til en koselig prat, brettspill eller en kopp grønn te.

Velurgardiner henger med mykt fint fall.
Velurgardiner henger med mykt fint fall. 

Blir du fristet? Her skal du få seks gode grunne til at velur kan være et smart valg når du skal velge trekk på sofaen, trekke om en sengegavl eller investere i nye gardiner.

1. Slitesterkt: 
Velur finnes i mange ulike kvaliteter. De mest slitesterke har opp mot 50-60 000martindale.

2. Godt å sitte på: 
Det er mykt og innbydende og det er alt annet en klamt eller «kløete» å sitte på.

3. Behagelig å se på
Som gardin henger det tungt med fin fall. Overflaten med klippet luv gir et fint spill i fargen.

Velur finnes i mange kvaliteter og farger, og passer alle stilarter. Her i kombinasjon med et brunvokset heltregulv fra Skattekammeret.
Velur finnes i mange kvaliteter og farger, og passer alle stilarter. Her i kombinasjon med et brunvokset heltregulv fra Skattekammeret.

4. Kan vaskes eller impregneres: 
Vaskbarheten varierer mellom ulike materialer. Sjekk at du får det som passer deg. Det som ikke kan vaskes kan impregneres.

5. Finnes i mange kvaliteter og farger: 
Du kan få blanke eller matte overflater, ensfarget og jevne i luven eller med luv skåret i ulike mønster. Mye brukt er linvelur, bomullsvelur, viscose og polyester, eller rene syntetiske materialer.

6. Stilmessig kamelon
Passer like godt til i et stramt og minimalistisk som et klassisk, eller bohem miljø.


Håper dette var interessant og ta gjerne kontakt med oss om du ønsker å bestille stoffer. Vi har mange fine velurstoffer i masse forskjellige farger vi kan skaffe deg.
Gå ikke glipp av Gulldager i Mosjøen. Her kan du vinne masse flotte premier. Og i tillegg kan du gjøre noen gode kupp på salg....

Vi har ryddet og laget et kjempestort salg på masse varer, her kan du gjøre noen gode kupp med inntil 70 % rabatt
Ønsker dere ei fantastisk flott uke, og kom gjerne innom oss på butikken og ta en titt på både salg og nyheter.

Hilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar