torsdag 21. juli 2016

Gardiner etc.

Hei....

Takk for flott respons på mailene, og tilbakemeldingene fra dere.

Mange synes det er vanskelig med blandt annet Gardiner, både når det gjelder farger, stoffer, type mm
Hvordan de skal henge, lift eller side gardin osv. 
Dette er veldig forskjellig fra hus til hus, hva som er der av møbler osv så dette er gjerne noe vi tar fatt på sammens med hver enkelt kunde for at farger,stil osv skal henge sammen.

Her er noen tips fra meg:
– Gardinene bør henge høyt, og gjerne gå helt i gulvet.
Gardiner kan også brukes som et visuelt grep. Hvis vinduet er lite i forhold til rommet, kan ekstra stoff utenfor vinduets flate øke romfølelsen. F.eks kan en liftgardin til ett liggende lite vindu monteres høyere opp på veggen mot taket, da virker vinduet større
Eller at man henger gardinene opp på en stang som er lengere enn vinduet, da vil også vinduet virke større.

Ikke vær snål med stoffet, gardinene blir finere om det er godt med stoff, og selv om vi her nord skjelden forer gardinene, er det helt vanlig lengere sør, dette gir en veldig fin look på gardin i tillegg til at den både er med på å dempe lyset og lyden i rommet.

Noen steder passer imidlertid ikke gardiner, som i moderne blokker med glass fra tak til gulv. Da passer det bedre med en teknisk løsning som persienner, plisségardiner eller rullgardin sammen med dekorgardin.Her vil jeg dele en reportasje fra Viivilla om høstens trender i gardin verden....
De siste årene har det vært de minimalistiske gardinene som har rådet grunnen. Nå skjer det en endring. En intervjurunde med flere av landets produsenter og agenter i bransjen tilsier at nye trender er i emning.
Signaler fra kontinentet forteller om organiske mønstre og mye farger. Og slett ikke beskjeden fargebruk. Det skal glinse og skinne i alle regnbuens farger. Blått, turkis, rosa og grønt. Metalliske farger, gull, glitter og strass i fullt monn.
Hånd i hånd med de kraftige fargene vil pastellfarger og ulike gråtoner gjøre seg gjeldende. Alt vil være tillatt, og valgmulighetene vil være flere enn på mange år. Selv de som foretrekker det enkle, lyse, transparente i beige vil få tilfredsstilt sine behov, spesielt i kolleksjonene fra de norske produsentene.
Panel- og lamellgardiner vil selvsagt også fortsatt være tilgjengelig for dem som ønsker det. Her vil fortsatt de lyse fargene dominere.
Farger og mønstreVi vil også få oppleve kraftige mønstre med blomsterranker og naturmotiver med sommerfugler og fugler, men også mer stiliserte mønstre. De stormønstrete gardinene vil være preget av friske farger. Det skal være voluminøst, raust og hjemmekoselig.
Gardinene skal gjerne gå helt ned til gulvet, og helst være lag på lag med liftgardiner innerst og tynnere overgardiner. Flere norske og utenlandske produsenter satser på å levere møbeltekstiler i samme farger og mønster som i gardinene. Det samme vil de gjøre med tapeter. Alt skal henge sammen i en helhet. Og det vil ikke lenger være bare de lette stoffene som dominerer. Silke og andre stoffer vil komme for fullt. Ikke minst tynne, løsthengende, prevaskede velurstoffer. 
Nå skal den harde, kalde akustikken i de minimalistiske rommene vike til fordel for den sjenerøse, hyggelige romklangen.

Håper dette er litt til hjelp...


Da ønsker jeg dere alle en riktig god helg, og nyt sommeren ..

HildeIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar