tirsdag 26. juli 2016

Nytt soverom

Det er ikke store forandringen som skal til før luxfølsen er der😊




Etter oppussingen

Soverommet gjennomgikk et realt hamskifte – fra lyst og nøytralt til eksklusivt mørkt. Utgangspunktet var et stort rom, forholdsvis enkelt innredet, med ulike materialer: malte vegger, 3-stav eikeparkett, seng og nattbord i kirsebærtre, skap av bøk med frostet glassdør.

Huset er forholdsvis nytt, og da det ble bygget var det oppholdsrommene som ble prioritert og viet mest oppmerksomhet. Hovedsoverommet var greit nok, men noe upersonlig, og manglet det lille ekstra som gjør det til et spesielt sted å være. Nå er det et gjennomført, personlig interiør som åpenbarer seg når døren åpnes. 

 

Stil og atmosfære

Huseierne kunne tenke seg en barnefri sone, et rom med et snev av «hotellstil». De som driver et hotell ønsker gjerne at gjestene skal sitte igjen med en følelse av å ha fått litt ekstra – en god opplevelse. Dette kan man med fordel ha i bakhodet også når man innreder hjemme.


Malte veggflater ble erstattet med tapet i en varm farge og med lun fibertekstur, noe som umiddelbart ga rommet et eksklusivt preg. Det gulnede gulvet fikk en omgang med slipemaskin, hvitpigmentert dekorbeis og matt klarlakk, og utgjør en elegant, hvit flate mot de mørke elementene.  

Den nye sengen er plassert slik at utsikten kan nytes til fulle derifra – riktig så hyggelig å våkne til, uansett årstid! Den er også rommets tyngdepunkt og absolutte blikkfang, med sin gedigne sengegavl og stilige sengetøy og -teppe. Gavlen er trukket i et tekstil til forveksling likt skinn, det samme som utgjør kantingen på sengeteppet. 

Praktisk

Det har også vært praktiske «baktanker» underveis i forandringen. Blant annet er en hel vegg viet et klesskap som strekker seg fra gulv til tak. En lekker, hvit, lav benk sørger for både sitteplasser og smart oppbevaring, i tøff kontrast til det mørke skapet. Et gulvstående speil bidrar til å øke romfølelsen i tillegg til at det er et stilig element i rommet.  


For fargekoder etc., se ifi.no hvor denne er hentet fra😊




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar